Ini Cara Saya Jana Pendapatan Online>> Klik Sini <<

Saya pilih TrafficWave Untuk Mengautomasikan Bisnes

Saya memiliki blog seawal tahun 2006. Ada yang masih mendapat respon dan banyak yang telah diabaikan. Antara yang masih membuatkan saya asyik “kena minta maaf sebab dah tak buat bisnes tu” adalah blog berkenaan “ikan keli” di¬†catfish-keli.blogspot.com

Apa pula kaitan dengan Trafficwave?

Oh ya tak ya juga…hihi.

Cuba buat kira-kira mudah – sekarang tahun 2015. Tahun 2006 sudah berlalu 9 tahun lepas. Bermakna sudah 9 tahun saya di dunia internet bergelumang dengan pelbagai macam pelan mencari duit dan miliki pelbagai website sama ada PERCUMA mahupun BERBAYAR.

Apa yang saya perolehi? Banyak ! Betul amat banyak ilmu dan pendedahan yang diperolehi dan ada yang telah menghasilkan sebahagian dari DUIT belanja kahwin pada tahun 2009.

TETAPI ada KERUGIAN yang AMAT saya terasa. Iaitu saya tiada LIST yang boleh MEMPASTIKAN Cash – in – Flow saya sentiasa ada.

Sejak tahun 2014 saya cuba membina LIST. Walaupun agak lambat tetapi apakan daya. Biar bermula dari langsung tak ada. Pada mulanya saya menggunakan Applikasi PERCUMA di MailChimp.com

Dari MailChimp saya mula belajar mendapatkan LIST Subscriber saya. MailChimp memberikan kuota sehingga 2000 list secara PERCUMA. Ianya amat sesuai bagi saya yang baru berjinak-jinak untuk melakukan email marketing. Apatah lagi ianya PERCUMA. Ada beberapa kampen dah dibuat dan mendapat LIST yang dikehendaki. Tetapi ada masalah yang saya kenalpasti. Tiada autoresponder jika guna secara PERCUMA. Yang ada hanyalah broadcasting message. Untuk melakukan email marketing, autoresponder amat perlu dan saya tiada autoresponder kerana ianya PERCUMA..hemm…

Kemudian saya mencari lagi autoresponder yang boleh diguna dan yang penting PERCUMA. Saya bertemu dengan EMELMATIK.com . Ianya menepati ciri-ciri yang saya nak. Iaitu dapat kumpul list dan ada autoresponder. Malah broadcasting pun boleh dilakukan. Walaupun ia tak punya template seperti MailChimp tapi tak bermasalah buat saya sebab saya ada squezepage sendiri. Sekarang saya dapat kumpul LIST dan sekaligus rantaian email saya dapat berjalan menuju subscriber walaupun saya sedang sibuk di pejabat.

So kenapa tak teruskan aje dengan EMALMATIK ?

Sebenarnya saya bukan jenis yang terlampau bersabar. Saya perlukan sistem yang MUDAH dan CEPAT serta punya KOS yang RENDAH. Akhirnya saya menggunapakai Trafficwave.Net

Satu yang amat saya senangi tentang TrafficWave nie adalah ianya berkadar TETAP. Maksud saya, kos penggunaan adalah sama walaupun LIST anda beribu-ribu banyaknya. Berbulan juga membuat perbandingan kos dan kesan kepada kewangan jika terus guna Trafficwave vs Yang FREE vs Getresponse vs Aweber. Padamulanya saya guna secara FREE selama 30 hari. Bila puas hati, akhirnya saya bertekad guna Trafficwave sebab memikirkan jangka masa panjang. Yalah takkan nak berpindah randah dari satu applikasi ke applikasi yang lain. Saya sudah cukup sengsara memindahkan list dari mailchimp ke emelmatik dan ke trafficwave pula sekarang.

Pengajaran yang saya boleh kongsi disini adalah, untuk buat bisnes online anda kena ada pelanggan dan LIST tersebut adalah PELANGGAN yang anda kenalpasti PERNAH BERMINAT dengan apa yang anda tawarkan. Setidaknya mereka kenal anda walaupun pada dasarnya subscriber cuma nak ebook percuma jer..

Kena buat LIST dari sekarang. Jangan bertangguh seperti yang saya alami. Rugi tau. Jika dari 2006 saya dah kumpul subscriber saya , cuba bayangkan berapa banyak pelanggan tetap yang saya ada sekarang.

Jika anda nak cuba guna Trafficwave, anda boleh guna secara percuma dahulu selama 30 hari. Jika nak panduan dalam bentuk ebook/video anda boleh rujuk laman web saya nie sebagai rujukan >> AutoTrafficwave

comments

Share Kepada Rakan

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

', 'auto'); ga('send', 'pageview');