Ini Cara Saya Jana Pendapatan Online>> Klik Sini <<

Jemput Rakan Ke WhatsApp Group Melalui Link

Dah tak perlu lagi anda minta no telefon rakan dan add mereka ke group WhatsApp.

Sekarang anda dah boleh jemput mereka hanya menggunakan link sahaja.

Applikasi Telegram lebih awal ada invitation melalui link tapi sekarang WhatsApp pun sudah ada invitation ke group melalui link.
Caranya untuk dapatkan invitation link sebenarnya agak mudah.

Sebelum itu, pastikan anda adalah “admin” kepada group whatsApp tersebut.

Ok…ikuti langkah berikut:

Pertama : Masuk kedalam group WhatsApp anda

Kedua : Sekarang pergi ke setting (tekan 3 titik macam dalam gambar dibawah) dan pilih “Group Info”

whatsapp-setting

Ketiga :  Kemudian Klik Add Contact..lihat kotak yang saya tandakan dibawah.

whatsapp-setting2

Ke empat : Di Dalam list add Friends yang paling atas akan terpapar “Invitation Link” . Klik Invitation Link tersebut.

whatsapp-invitation-link

Kelima :  Selepas itu, tekan “Copy link”

invite-group-link

Sekarang link yang anda dapati tadi anda boleh kongsikan kepada rakan-rakan anda untuk mereka sertai anda dalam group. So sekarang tak perlu lagi nak add rakan anda sorang-sorang ke dalam group lagi selepas ini.

Namun begitu, ada kekurangan dalam melaksanakan cara ini. Sesiapa sahaja boleh joint ke group anda asalkan mereka masuk melalui link anda dan boleh melakukan spam.

Jika berlaku lambakan kemasukakan dan orang yang suka SPAM apa yang anda boleh lakukan adalah sekat je link tu.

tu jer…harap bermanfaat. ..

Sharelah kepada rakan-rakan agar mereka pun tau 

comments

Share Kepada Rakan

1 Comments

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

', 'auto'); ga('send', 'pageview');