Ini Cara Saya Jana Pendapatan Online>> Klik Sini <<

Blogspot Untuk Minisite Bisnes

Awak buat bisnes di facebook jerr..

Tak der minisite atau sales page ?

Emm… yer ker…oooooooohh

Maaf nak tanya… betul ker cuma di facebook sahaja ?

Oh yer ker… kalo betul teruskan usaha anda..

Tapi … kan …

Sepanjang pemerhatian saya lah… belum lagi saya jumpa orang yang betul-betul buat duit menerusi medium online nie tak ada sales page…atau minisite langsung…

Mungkin ada…tapi…belum jumpa lagi..

.

.

.

.

Mungkin leceh kot nak buat minisite nie…

Macam saya…bukan student IT…

Nak buat tak reti sangat…

Tapi kan…

Saya berjaya buat 1 minisite jualan saya hari nie…

Ingatkan susah…tapi….

Tak laaah susah mana…

Tu pun saya buat guna blogger….ala….web site blogspot tu.

Nie blogspot yang saya buat hari nie : http://babythermometerasia.blogspot.my/

Minisite yang saya buat guna blogspot nie boleh buka di komputer dan juga henfon. Dan yang bestnya terus ada order form dan contact form. So senang nanti bila ada orang nak order terus masuk ke email saya.

Sempat saya print screen dibawah…

blogger-sampleNampak tak… ada Mobile view sekali…

Zaman nie kebanyakan orang buka internet guna henfon, so dengan adanya mobile view nie…mudahlah orang nak baca minisite nie.

Nak tengok contoh lagi tak ? Tengok 3 contoh nie – Contoh 1 | Contoh 2 | Contoh 3

Semua nya guna blogspot…

Blogspot tu FREE..

Buat lah sebanyak mana nak buat … benda FREE

Dan bukan setakat FREE, blogspot tu GOOGLE yang punya… so

  1. Tak perlu takut server down
  2. Minisite jadi pantas
  3. Mudah nak guna
  4. Nak register pun senang terutama jika dah ada email GMAIL
  5. Ianya responsive – auto jadi mobile view
  6. Boleh dipasang domain seperti .com
  7. SEO friendly

Kebiasaan nya orang just buat blog biasa dengan blogger.

Tapi… dengan sedikit usaha.. ia boleh jadi mesin jualan anda.

Ada 4 langkah jer untuk jadikannya minisite

  1. Create Blog Baru
  2. Instal Kod Template Khas (ada 15 semuanya)
  3. Pilih Header (ada 50 pilihan)
  4. Masukkan Sales Letter

Langkah no 1 tu mudah jer… pergi ke Blogger.com dan register (jika belum) dan buat 1 blog baru (senang jer nie)

Langkah no 2 – 4, tu perlu sedikit panduan dan Kod Template.

Saya beruntung sebab dapat buat langkah no 2 – 4 nie sebab guna panduan yang diberi nama Blogspot to Minisite yang saya peroleh dari rakan saya Tuan Boon Lee.

Langkah demi langkah di tunjukkan..saya just ikut jerr dan akhirnya siap blogspot saya yang kini berwajah minisite. Nasib baik ada panduan setup nie…sebab saya dah lama mencari kaedah untuk buat minisite nie tapi tak ada yang sesuai dengan apa yang saya nak.

Jika anda ada bisnes sendiri , saya sarankan buat lah satu minisite untuk bisnes anda. Anda try check otai-otai pemasaran internet…semua ada minisite/web jualan sendiri..

Oh ya..

Jika anda nak template minisite secara FREE, anda boleh dapatkan DISINI 

blogger-free template

Buat laaah…

Minisite nie berguna untuk bisnes anda….

comments

Share Kepada Rakan

3 Comments

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

', 'auto'); ga('send', 'pageview');