NazriBollhassan.com

Auto Reply WhatsApp

CLOSE SALES SECARA AUTOMATIK DENGAN AUTOREPLY WHATSAPP

“Walaupun sedang tidur, sibuk bekerja, asyik melancong, menjaga anak, namun mesej wasup tetap dijawap dan close sales secara auto”

Seperti orang lain yang melakukan  bisnes online, masa saya banyak dihabiskan dengan melakukan aktiviti promosi menggunakan media facebook dan whatsapp digunakan sebagai tools untuk closed sales.

Pada mulanya, saya ingatkan buat bisnes online ini akan memberikan saya banyak masa dan wang. Malangnya semakin banyak masa saya diambil siang malam, tak kira waktu kerja dan bukan kerja. Malaupun happy ada sales masuk tapi agak merimaskan sebab terpaksa melayan handphone walaupun ketika itu banyak kerja dipejabat perlu diuruskan segera.

Ini menyebabkan saya mengurangkan aktiviti promosi. Bila aktiviti promosi dikurangkan, timbul masalah baru sales pun jadi kurang. Ini menyebabkan saya mencari alternatif lain dan mujurlah saya temui cara bagaimana nak menjadikan whatsapp autoreply bagi tujuan closed sales.

Dulu tanpa autoreply whatsapp 

 1. Masa banyak digunakan untuk lihat handphone sahaja
 2. Jualan tidak banyak sebab mana mungkin dapat menjawab semua mesej sekaligus
 3. Terpaksa menjawab mesej dimana sahaja, kalau tak sales = ZERO

Dengan guna autoreply whatsapp

 1. Close sales bisnes saya dapat lakukan secara auto
 2. Hanya perlu setting di handphone sekali sahaja untuk guna
 3. Semua persoalan bakal pelanggan terjawab secara auto
 4. Kerja dan masa tidur tidak terganggu

Bagaimana autoreply whatsapp ini berfungsi

 1. Anda cuma perlu instal apps yang saya gunakan dan baca panduan yang saya berikan
 2. Selepas itu, anda perlu intergrasi whatsapp dengan apps yang perlu anda gunakan
 3. Lepas itu anda set keyword pada apps
 4. Masukkan mesej anda
 5. Promo – itu sahaja

Nak lihat bagaimana autoreply nie berfungsi. Klik video yang saya rakamkan dibawah.

Terdapat 5 kelebihan yang anda peroleh dengan menggunakan autoreply whatsapp

 1. Ianya sesuai digunakan oleh semua jurujual. Dengan bantuan autoreply whatsapp ini, bukan setakat produk digital seperti ebook bahkan produk fizikal pun boleh menghasilkan close sales…
 2. Whatsapp adalah trend semasa. Kebanyakan prospek lebih gemar berurusan dengan whatsapp. Kelebihannya adalah kerana mudah dan percuma. Dengan autoreply whatsapp ini, akan memudahkan lagi urusan jualan anda.
 3. Pelanggan dilayan segera. Fungsi utama autoreply adalah kesegeraan respon kepada mesej pelanggan. Pelanggan lebih happy bila dilayan segera dan mendapat jawapan segera apa yang mereka mahukan.
 4.  Hidup lebih tenang dan banyak masa. Menjawab mesej bisnes merupakan satu kewajiban. Kalau tidak sebarang sales tidak berlaku. Dengan autoreply whatsapp, masa anda menjawab mesej dikurangkan dan diambil alih oleh sistem. Hidup pun jadi tenang sebab sales berjalan secara auto
 5. Boleh diintergrasi denga FB dan Direct link. Kombinasi FB autopost + direct link + autoreply whatsapp menjadikan semua urusan bisnes automatik dari A – Z. Kini tidak ada halangan untuk buat bisnes secara auto.

Nak tengok bagaimana autoreply whatsapp ini telah membantu close sales bagi salah seorang pengguna panduan autoreply ini ?

Prospek, hantar mesej dan autoreply trigger keyword yang digunakan iaitu Evo7. Sepantas kilat sistem autoreply menjawab pertanyaan prospek. Lihat masa yang diambil – tak sampai 1 minit (boleh dikata sepantas kilat). Prospek hantar jam 12.55 dan direply 12.55 juga

Prospek diberi pilihan jawapan kepada pertanyaan mereka. Mereka hanya perlu menaip keyword yang disediakan dan akan dijawab secara auto oleh sistem.

Setelah berpuas hati dilayan dengan cepat, pelanggan akhirnya membuat pembayaran. Close sales secara auto telah dimuktamadkan.

 Adakah Autoreply Whatsapp ini sesuai untuk anda ?

YA – Jika anda seorang peniaga yang mencari-cari cara mengautomasikan kerja anda.

YA – Jika anda seorang agen jualan yang sudah tidak larat nak menjawab mesej whatsapp pelanggan.

YA – Jika anda merupakan peniaga yang menggunakan facebook sebagai medan promosi dan whatsapp sebagai close deal

YA – Jika anda nak melatih bakal ejen anda bekerja secara automatik

TIDAK – Jika anda tidak mempunyai handphone Android Versi 5 keatas (sebab applikasi ini hanya sesuai untuk handphone android version 5 dan keatas sahaja)

TIDAK – Jika anda tidak memerlukan bisnes autopilot

TIDAK – Jika anda tidak mahu menyediakan skrip membalas mesej pelanggan secara automatik

Jika saya berminat untuk mendapatkan autoreply whatsapp ini, apa yang saya bakal dapat ?

Anda bakal menerima ..

Panduan Lengkap Setup Autoreply Whatsapp 

Selain itu, saya sediakan BONUS-BONUS Premium untuk anda secara PERCUMA

Berikut merupakan Bonus-Bonus yang saya berikan kepada anda secara PERCUMA jika anda mendapatkan Pakej Lengkap Autoreply Whatsapp melalui laman blog peribadi saya ini.

Panduan lengkap autoreply messenger

Case Study & Skrip Close Sales bagi produk digital dan fizikal

Panduan Setup Direct Link Whatsapp dan Autoreply Whatsapp

Support group facebook Panduan Autoreply Whatsapp

Saya berminat bagaimana saya nak order ?

Tunggu dahulu …

Sebelum anda berhasrat hendak memiliki panduan setup autoreply whatsapp ini sila pastikan anda sudah semak terlebih dahulu handphone anda sama ada sesuai atau tidak dengan applikasi yang bakal digunakan.

Sila buka handphone anda- pergi ke bahagian setting – kemudian buka ABOUT PHONE. Sila semak adakah handophone anda jenis ANDROID VERSI 5 dan keatas. Jika YA – TAHNIAH…anda layak untuk menggunkan applikasi ini. Jika jawapan anda TIDAK – Sila jangan beli sebab handphone anda tidak sesuai dengan applikasi yang bakal anda gunakan.

Oh ya.. Pakej Setup Autoreply Whatsapp beserta semua BONUS-BONUS cuma berharga kurang dari RM100. Anda boleh order dengan menekan butang ORDER NOW dibawah.

==

ORDER SEKARANG!

==

comments