Ini Cara Saya Jana Pendapatan Online>> Klik Sini <<

4 Strategi Tarik Prospek Produk Affiliates

Sebenarnya bukan setakat 4 tapi banyak lagi strategi yang anda boleh guna untuk tarik prospek membeli produk affiliates.

Mungkin anda dah terbiasa terkena jerat agen affiliates tetapi mungkin anda tak perasan oleh cara halus yang mereka gunakan.

Untuk kali ini cukup saya ceritakan 4 sahaja dahulu. Jika banyak sangat, tapi tak dibuat pun tak ada faedahnya.

Dalam banyak-banyak strategi nie, strategi  yang ke empat boleh bantu anda menghasilkan result jangka panjang dan konsisten. Siapa yang tak nak komisen yang konsisten kan kan?

Ok lah.

Strategi Pertama 

Stratagi ini amat biasa digunakan oleh agen affiliates. Malangnya strategi ini kurang berkesan. Saya sengaja ketengahkan disini agar anda tahu dan sebaiknya jangan amalkan.

Strategi ini amat simple. Anda just berikan link ke sales page produk. Tujuan utama adalah agar dapat buat jualan terus. Untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Silap haribulan, memang akan tenggelamlah terus tanpa sebarang sales.

Strategi ini ada yang panggil “hit and run”. Strategi begini amat merugikan khususnya jika anda mengeluarkan kos marketing. Bukan setakat kos, masa pun terbuang dan jadi sia-sia.

Kenapa rugi pulak ? Kalau dapat buat sales terus, so tak da lah rugi pon.

Tapi jika tak ada sales ?

Perkara pertama adalah bukan setakat anda tak berjaya melakukan sales tetapi anda tidak peroleh apa-apa. So, nak dapatkan balik prospek anda terpaksalah anda cari semula dan keluarkan belanja duit promosi lagi dan lagi. Ini membuang masa namanya.

Strategi Kedua

Strategi ini lebih bijak dari strategi yang pertama.

Dengan strategi ini, agen affiliates akan minta dahulu email prospek sebelum prospek dihantar ke sales page. Lebih kurang macam flow dibawah.

Bagi Link >> Link tu pergi Opt in form dahulu >> Sales Page

So, jika tidak berlaku pembelian maka follow up boleh dilakukan kemudian sebab prospek dah bagi email untuk dihubungi.

Kan lebih bijak dari yang pertama tadi.

Strategi Ke Tiga

Strategi ini lebih kepada memberi umpan untuk dapat email.

Kebiasaan nya umpan yang diberi dari segi barang-barang percuma dan berguna seperti kopi dan milo. Gurau jer.

Umpan yang selalu diguna adalah ebook dan video percuma. Ebook dan video yang diberikan selalunya berkenaan produk affiliates yang nak di promosikan. Contohnya jika nak mempromosikan tentang kursus FB ads anda boleh bagi free video untuk setting basic FB ads secara percuma.

Tujuan utama umpan diberi adalah untuk mendapatkan maklumat email prospek. Dah dapat then, jentera follow up akan beroperasi melalui email autoresponder. Jika prospek tak beli produk tu, produk lain dalam niche yang sama boleh di offer kemudian. Semakin banyak email yang diperoleh, agen affiliates akan senyum 15 kilometer.

Strategi Ke Empat

Strategi ini ada yang kata OLD SCHOOL.

Mungkin ada benarnya sebab, terpaksa menulis artikel yang agak panjang untuk membujuk prospek disamping memberikan input berkenaan produk yang cuba ditawarkan. Strategi yang diguna adalah buat penceritaan dahulu barulah beri maklumat tentang produk. Ini guru saya panggi Storey Content Marketing.

Tujuan artikel ditulis bukan tujuan nak menjual. Tujuan utama adalah bagi menukar COLD Traffic kepada WARM traffic. Faham tak?

Alaahai…simply macam nie, kita buat orang kenal kita dulu. Dah kenal baru senang nak menjual dikemudian hari.

Since matlamat bukan menjual, so dipenghujung artikel kebiasaannya alamat email jadi sasaran agar dapat dilakukan follow up secara pujuk rayu. Kalau pujuk rayu dan slow talk tak menjadi, cara kasar pulak dilakukan dengan melakukan direct sales 

Selain menghantar email, follow up juga dilakukan melalui FB Ads. Setiap kali prospek buka FB, setiap kali tu juga prospek dihantui dengan iklan artikel-artikel yang anda tulis.

Ini dapat dilakukan sebab setiap pengunjung yang membaca artikel , mereka akan direkodkan oleh satu sistem tracking FB iaitu PIXEL.

Strategi artikel dari artikel 1 hingga seterusnya adalah berbeza-beza. Artikel 1 ditulis khusus sebagai filter dan menukar dari cold traffic ke warm traffic. Artikel ke 2 dan seterusnya pula berbeza. Yup sangat berbeza.

Artikel ke 2 dan seterusnya lah yang membawa sales yang konsisten dalam affiliates.

Strategi pemasaran artikel nie yang telah menghasilkan pendapatan 4, 5 dan 6 angka kepada rakan – rakan yang belajar melalui Panduan Affilate Method.

Berbaloi ker tak untuk dapatkan Panduan Affiliate Method nie ?

Ikhlas dari saya TAK BERBALOI jika anda memang dah konsisten dapat buat jualan affiliates 5 – 6 angka. Tapi jika anda masih baru dan nak capai 2 dan 3 angka sales pun tak lepas-lepas, saya amat rekomen anda dapatkan Panduan Affilaites Method ini sekarang.

Anda boleh dapatkan pada harga diskaun RM100 melalui link dibawah (sementara masih ada). Jika terlepas harga nie, jangan marah saya pulak.

>> KLIK DISINI <<

 

comments

Share Kepada Rakan

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

', 'auto'); ga('send', 'pageview');